Uw bedrijf aanmelden bij het pensioenfonds

Bedrijf starten
Goed nieuws. U gaat een bedrijf starten in de betonproductenindustrie. Dan is het goed om te weten dat in deze sector de werkgevers en de werknemers hebben afgesproken dat er 1 pensioenfonds is voor alle medewerkers. We heten u graag van harte welkom. Wij zijn er trots op dat we dat in onze sector morgen verzorgen. Waarschijnlijk valt u onder de verplichtstelling. Wat dat is, leest u op een aparte pagina. Mocht dat niet zo zijn, dan kunt u zich ook vrijwillig bij ons aansluiten.

Volg onderstaande stappen

 1. Vul het aanmeldformulier in
  Bestanden kunt u hier gelijk aan toevoegen, zoals de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. U krijgt van ons een bevestiging van de inschrijving via e-mail.

 2. Uniforme Pensioen Aangifte (UPA)
  Via UPA levert u of uw accountant direct vanuit het loonpakket de gegevens aan het pensioenfonds aan. Na de inschrijving krijgt u van ons inzendgegevens voor UPA.

 3. Registreert u zich voor het werkgeversportaal
  U krijgt van ons een registratiecode. Hiermee maakt u zelf op het werkgeversportaal een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Daar komen o.a. uw facturen en de specificaties te staan. 

 4. Meld uw werknemers via UPA aan
  U meld al uw werknemers binnen 1 maand na indiensttreding bij het pensioenfonds aan. Zo bouwen de werknemers direct pensioen op.

 5. Lever de loongegevens via UPA aan
  Doe dit binnen 30 dagen na afloop van het loontijdvak! 

Bedrijf aanmelden

Dit moet u verder weten

 • De pensioenregeling is vastgelegd in het pensioenreglement.
 • In het uitvoeringsreglement  staan alle regels waar u zich als werkgever aan moet houden.
 • U bent verplicht om nieuwe werknemers binnen een maand te informeren over het bestaan van de pensioenregeling. Het pensioenfonds informeert de werknemers daarna verder.
 • U als werkgever betaalt de hele pensioenpremie. Een deel van de premie houd u in op het loon van de werknemers. In het premieoverzicht staat de voorgestelde verdeling. U mag hiervan afwijken en zelf een groter deel van de premie betalen.

Het zou fijn zijn als u direct ook de e-mailadressen van uw werknemers doorgeeft. Dan kunnen wij ze gemakkelijk digitaal informeren. Dat gaat sneller, effectiever en natuurlijk goedkoper.

Zijn er vragen of opmerkingen? Schroom niet om even contact op te nemen. We horen graag van u.