Waardeoverdracht

Als u nieuw bent bij ons in het pensioenfonds kunt u wellicht het pensioen dat u bij een ander fonds opbouwde meenemen. Andersom: als u gaat werken in een andere sector, gaat u misschien pensioen opbouwen bij een ander fonds. Ook dan kunt u uw pensioen onder voorwaarden meenemen naar uw nieuwe fonds. In beide gevallen spreken we van waardeoverdracht.

De waarde van uw pensioen wordt letterlijk overgedragen naar het fonds waar u op dat moment pensioen opbouwt. Waardeoverdracht kan gunstig zijn als uw nieuwe werkgever een betere pensioenregeling heeft. Of misschien wilt u al uw pensioen bij één pensioenfonds hebben. Omdat het dan makkelijker bij te houden is bijvoorbeeld.

Vraag dit bij uw vorige pensioenfonds aan, nadat u in dienst komt bij uw nieuwe werkgever. Het pensioenfonds stuurt dan een opgave. Daarin staat hoeveel uw opgebouwde pensioenaanspraken waard zijn aan pensioen bij het pensioenfonds als u kiest voor waardeoverdracht. Gaat u daarmee akkoord? Dan worden de pensioenaanspraken die u opbouwde bij uw vorige werkgever, daadwerkelijk omgezet naar aanspraken op ouderdomspensioen, partnerpensioen en wezenpensioen in de pensioenregeling van ons pensioenfonds. Dan gelden ook de regels die vastgelegd zijn in ons pensioenreglement. Die vindt u bij de downloads op deze site.

Als u hiertoe besluit, lees dan even goed de informatie op deze website, zodat u weet wat u moet regelen. U heeft na de waardeoverdracht geen pensioen meer bij uw oude pensioenuitvoerder. En geef uw e-mailadres door zodat wij voortaan digitaal op de hoogte kunnen houden. 

Heeft u bij een vorige werkgever een klein pensioen opgebouwd (lager dan € 520,35 in 2022), dan kan de oude pensioenuitvoerder dit automatisch aan ons overdragen. Doet uw oude pensioenuitvoerder dit, dan hoeft u zelf niets te doen. We sturen u dan een bericht.

We begrijp het als u vragen heeft hierover natuurlijk. Stel ze gerust via contact.

Regel waardeoverdracht naar Pensioenfonds Beton
  • Vraag waardeoverdracht aan met het formulier ‘Aanvraag waardeoverdracht’.
  • Wij vragen de waarde van uw pensioen op bij uw vorige pensioenfonds of pensioenverzekeraar.
  • U krijgt van ons een opgave. Daarin staat hoeveel uw ‘oude’ pensioen waard is in onze pensioenregeling.
  • Gaat u akkoord met de opgave? Dan regelen we de waardeoverdracht voor u.

Formulier waardeoverdracht

Handig om te weten als uw pensioen € 520,35 of hoger is
  • Waardeoverdracht is niet verplicht. U mag pensioen van € 520,35 of hoger ook bij uw oude pensioenfonds achterlaten.
  • Waardeoverdracht kan financieel de moeite waard zijn. Of dit in uw geval ook zo is, hangt af van beide pensioenregelingen. Kijk goed naar de voorwaarden: u hoeft niet meteen te beslissen.

Waardeoverdracht kan overigens alleen als beide pensioenfondsen er financieel goed voor staan. De dekkingsgraad moet dan 100% of meer zijn. Is dit nu niet het geval? Vraag uw waardeoverdracht dan toch meteen aan!