Contact en service

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Dit zijn vragen die vaak worden gesteld:

Het nettobedrag van uw pensioen in 2021 kan afwijken van wat u in 2020 kreeg. Het verschil hangt af van uw leeftijd en van de hoogte van uw pensioen. Ook hebben de nieuwe belastingregels invloed.

Verandert uw netto pensioenuitkering? Dat komt doordat de loonheffing wijzigt in 2021. Loonheffing is de verzamelnaam van de premies volksverzekeringen en loonbelasting. Deze houden we in op uw pensioen. De inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet is verhoogd van 5,45% (2020) naar 5,75% (2021). U betaalt maximaal € 279,41 per maand (2021). Over uw bruto jaarpensioen boven € 58.311 (2021) betaalt u geen bijdrage.

Nee. Dat is niet nodig. De gemeente waar u woont, geeft ons uw nieuwe adres door. Verhuist u naar het buitenland? Geef dan wel uw verhuizing aan ons door.

Ja, dat kan. U kunt verschillende keuzes maken voordat u met pensioen gaat. Eén daarvan is eerder of later met pensioen gaan.

6 maanden voor uw 68ste ontvangt u van ons aanvraagpapieren. Stuur de formulieren ingevuld en ondertekend aan ons terug. Wij regelen het dan verder voor u.

U krijgt pensioen vanaf de eerste dag van de maand dat u 68 wordt. Tenzij u ervoor hebt gekozen eerder of later met pensioen te gaan. De pensioenuitkering wordt rond de 25ste van de maand overgemaakt.

Naar alle veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij?

Stuur een e-mail

Telefoon

Bel ons op 088 919 38 10. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur.

Postadres

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Betonproductenindustrie
P/a Centric Pension and Insurance Solutions B.V.
Klant Contact Center
Postbus 340
3400 AH IJsselstein

U hebt een klacht

Wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kunt u niet tevreden zijn. Laat het ons weten. We zoeken samen met u naar een oplossing. Lees hier de klachtenprocedure.