Met pensioen gaan

Het is zover…. U gaat met pensioen. Heeft u er jaren naar uit gekeken? Of hoopte u dat het nog ver weg zou zijn? Wij doen ons best om u zo prettig mogelijk met pensioen te laten gaan.

Bij ons pensioenfonds gaat u standaard met pensioen als u 68 jaar bent. Op deze pagina geven we u de basisinformatie over met pensioen gaan. Wilt u meer weten? Hoofdstuk 3 in ons pensioenreglement gaat over met pensioen gaan. Dat is pagina 13 tot en met 16.

Voordat u uw pensioen aanvraagt, kunt u een aantal keuzes maken:

  • eerder of later met pensioen gaan
  • deels met pensioen te gaan
  • partnerpensioen ruilen voor extra ouderdomspensioen
  • een deel van uw ouderdomspensioen ruilen voor extra partnerpensioen
  • eerst een hoger pensioen en daarna een lager pensioen
  • eerst een lager pensioen en daarna een hoger pensioen

Gebruik de Pensioenplanner
Ook een combinatie van keuzes is mogelijk. Door keuzes verandert de hoogte van uw pensioen. Maakt u een eigen keuze voor uw pensioen? Dan berekenen wij uw pensioen opnieuw. Bereken zelf uw pensioen met de handige Pensioenplanner.


Al uw gegevens bij elkaar
Op Mijnpensioenoverzicht.nl vindt u al uw pensioen- en AOW-gegevens bij elkaar. Om uw gegevens in te zien, logt u in met uw DigiD.

 

Zo regelt u het

  1. Als u op uw 68e met pensioen gaat, hoeft u zelf vooraf niets te regelen. U krijgt 6 maanden van tevoren meer informatie van ons. We leggen u daarin duidelijk uit hoe u uw pensioen aanvraagt.

  2. Wilt u uw pensioen gelijk met uw AOW-uitkering in laten gaan? Ook 6 maanden voor uw AOW-leeftijd krijgt u aanvraagpapieren van ons.

  3. Wilt u eerder of later met pensioen? Of een na van de andere genoemde keuzes maken? Neem dan zelf op tijd contact met ons op.

  4. Vlak voor uw pensioendatum maakt u de laatste keuzes voor uw pensioen.