Gepubliceerd op 02 februari 2023

Doet u mee aan ons onderzoek?

Uw pensioenpremie wordt belegd. Dat is nodig om een goed pensioen op te bouwen. Maar aan beleggen kleven ook risico’s. Bpf Beton hoort graag uw mening over ‘risico’s nemen’ en nodigt u uit om deel te nemen aan een onderzoek. Hiervoor krijgt u een uitnodiging per post.

De komende jaren verandert het pensioenstelsel. In het nieuwe pensioenstelsel komt het risico van beleggen meer bij u als deelnemer te liggen. Daarom wil het bestuur goed inzicht krijgen in de wensen en behoeften van onze (oud-)deelnemers en gepensioneerden.

 

U krijgt in februari een brief met uw persoonlijke inlogcode.

Ga naar het onderzoek

Het doel van het onderzoek is inzicht verkrijgen in uw beleggingsvoorkeuren. Loopt u liever wat meer risico met de kans op een hoger of een lager pensioen? Of wilt u liever dat we zo veilig mogelijk beleggen, voor een zekerder pensioen?

Het bestuur gebruikt de resultaten om het beleggingsbeleid vorm te geven. Zo kan het beleggingsbeleid zo veel mogelijk aansluiten bij uw wensen in combinatie met die van alle andere deelnemers. Met dit onderzoek kunt u dus invloed uitoefenen op het beleggen van uw pensioenvermogen.

 

Ook als u niet zo veel van pensioen weet, horen we graag uw mening!

Meest gestelde vragen over het onderzoek

Wat is het voor onderzoek?
Het gaat om een risicopreferentieonderzoek, kortweg RPO. Wij zijn benieuwd naar uw ‘risicovoorkeur’: hoeveel risico wilt u nemen bij het beleggen van uw pensioenvermogen? U krijgt een korte vragenlijst  en wij vragen u een keuze te maken voor een (virtueel) beleggingsprofiel. Uit uw antwoorden blijkt uw risicovoorkeur. U krijgt die direct na het onderzoek te zien.

Wanneer vindt het onderzoek plaats?
U krijgt de brief in februari. U kunt de vragenlijst invullen tot en met maart.

Wie kan er deelnemen aan het onderzoek?
Bouwt u op dit moment of bouwde u in het verleden pensioen op bij Bpf Beton of ontvangt u een  pensioenuitkering van Bpf Beton? Dan krijgt u een brief thuis met uw persoonlijke inlogcode. Het onderzoek gebeurt online.

Ik weet weinig van pensioen en beleggen, wat nu?
Ook dan kunt u zeker meedoen. Graag zelfs. Ook van u horen wij graag hoe u persoonlijk denkt over risico’s nemen. De vragen wijzen zich vanzelf.

Vragen over het inloggen

Mijn inlogcode werkt niet. Wat kan ik doen?
Probeer het nog eens. Als u niets heeft ingevuld en opgeslagen zou de code moeten werken. Let ook goed op hoofdletters en kleine letters. Heeft u de code gekopieerd? Dan is er misschien een spatie meegekomen. 

De link werkt niet
Zorg dat er vóór de link: https:// staat. De volledige link is dus: https://betonrpo.powerappsportals.com

Het onderzoek loopt steeds vast
Gebruik het liefst Chrome, Microsoft Edge of Safari. Het onderzoek werkt niet goed met Internet Explorer.
U kunt het onderzoek doen op een tablet, desktop of laptop. Ook kunt u uw smartphone gebruiken.

Komt u er echt niet uit? Stuur dan een mail naar Bernard.van.den.Broek@AethiQs.nl of bel 06 2720 4149.

De QR-code in mijn brief werkt niet. Wat moet ik nu doen?
Zorg dat de QR-code scherp te zien is met uw camera en zorg dat er geen kreukels in de brief zitten. Als dit nog steeds niet werkt dan kunt u handmatig de link naar de website invoeren die aangegeven staat in de brief.

De website van het onderzoek lijkt niet goed te werken op mijn apparaat. Hoe kan ik dit oplossen?
Als de website niet goed laadt op uw apparaat kunt u een aantal dingen proberen:
1. ‘Refresh’ de webpagina en probeer het opnieuw.
2. Probeer een andere browser te gebruiken.
3. Doe het onderzoek op een ander apparaat. Als uw mobiel niet werkt, dan kunt u het best wisselen naar een laptop/desktop.